Op het moment, dat iemand is overleden, dan komt daar natuurlijk veel onduidelijkheid bij kijken, want wat moet je doen op het moment, dat je iets erft? Dit kan in het rouwproces allemaal erg belastend voor je zijn, waardoor je misschien door de bomen het bos niet meer terugziet. En zitten er eigenlijk nog haken en ogen aan vast?

Gelukkig zijn wij er voor jou om je met de aangifte erfbelasting te ondersteunen, zodat je alles goed kunt regelen.

Hieronder lees je er meer over:

Aangifte erfbelasting? Dit regel je vooraf:

Op het moment, dat je de aangifte erfbelasting moet doen, dan is het belangrijk om vooraf wat gegevens al bij de hand te hebben, zodat je het makkelijker voor jezelf kunt maken. Denk hierbij: aan je persoonlijke gegevens, waaronder: je Burgerservicenummer,  Je Digi-D en de zogeheten: aangiftebrief, hierin staat wanneer het binnen moet komen. Indien er vragen zijn, over de aangifte, dan kan de Belastingdienst contact opnemen met de contactpersoon of het administratiekantoor dat het bij jou uit handen neemt. Ben je dit zelf niet en besteed je het uit? Dan moet je de contactgegevens van deze persoon noteren wanneer deze persoon, dat nog niet heeft gedaan.

Daarnaast, is het ook belangrijk om de volgende gegevens van de overleden persoon te noteren. Hierbij moet je denken aan: Het Burgerservicenummer van de overledene, de datum van overlijden, het testament, de burgerlijke staat en de eventuele huwelijksvoorwaarden, of partnerschapsvoorwaarden.

Op het moment, dat je een geldbedrag erft moet je dit doorgeven aan de Belastingdienst. Bij voorwerpen, is dit lastiger bepalen, indien mogelijk kun je het mogelijk laten taxeren. En andere benoemwaardige zaken, zoals: belastingen, verzekeringen, etc.

Je kunt ervoor kiezen om je te laten adviseren door een administratiekantoor, zodat je helemaal bent voorbereid in het doorgeven van de aangifte erfbelasting.

Aangifte erfbelasting? Stap voor stap aanvragen

De aangifte erfbelasting doorgeven, is gemakkelijk stap-voor-stap te regelen. Allereerst, ga je je voorbereiden door alle benodigde informatie op te zoeken. Vervolgens ga je de juiste formuleren opzoeken, zodat je alles tot in de puntjes kunt invullen. Daarna ga je de aangifte invullen, waardoor je de aangifte daadwerkelijk kunt gaan invullen.

Tenslotte, ga je de aangifte erfbelasting verzenden en krijg je binnen een bepaald termijn bericht kunt krijgen vanuit de Belastingdienst. Wij hopen, dan ook dat je door dit artikel wat meer informatie hebben kunnen verschaffen. Waardoor alles wat makkelijker voor je is geworden, zodat je ook kunt blijven rouwen om het verlies van je dierbare.

Veel succes en sterkte met het invullen!